Intakegesprek

In het 3e trimester maken wij een afspraak met je voor het intakegesprek.

Dit doen we bij voorkeur bij je thuis. Gedurende het intakegesprek krijgen wij een goed beeld van je persoonlijke omstandigheden waar wij bij de inzet van kraamzorg rekening mee zullen houden. Daarbij wordt ook vastgesteld welke zorgbehoefte je op dat moment hebt.

Tijdens het intakegesprek is er ruimte om vragen te stellen over de bevalling en kraamtijd. Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, het ligt aan de aanvullende verzekering of je de wettelijke eigen bijdrage zelf moet betalen. Het aantal uren kraamzorg wordt bepaald naar het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).

Tijdens de intake wordt met jullie besproken op hoeveel uur zorg je recht hebt. Je kunt van ongeveer 49 uur zorg verdeeld over 8 dagen uitgaan. Omdat voor de bevalling nog niet alles bekend is wordt er in de kraamtijd ook nog gekeken welke zorg er geboden moet worden. Dat gebeurt op de dag van de bevalling en later in de kraamweek, pas dan is namelijk helder welke zorg moeder en kind echt nodig hebben. Mocht dit nodig zijn gebeurd dit in overleg met de verloskundige en maken we deze nieuwe indicatie op jouw zorgvraag.

Intake gesprek