Nieuws

Hoe wij omgaan met het coronavirus

Wij kunnen ons voorstellen dat jullie nu best wel wat vragen hebben over het coronavirus en welke impact dit heeft op de kraamtijd. Lees hier meer over de maatregelen die wij nemen en wat je zelf kunt doen.

(meer…)

Dit zijn dé babynamen trends van 2020

Hoera, jullie zijn zwanger! Gelijk komt een van de moeilijkste beslissingen die jullie tijdens die 9 maanden moeten nemen in je hoofd op: DE NAAM. Hoe gaan jullie je kindje noemen. Dat is natuurlijk een moeilijke beslissing want hij of zij zit er de rest van zijn of haar leven aan vast. Daarom hebben wij even de babynamen trends van 2020 voor jullie op een rijtje gezet.

Dit waren de trends van 2019

Eerst even terug denken aan de trends van 2019. Begin 2019 werd er net als dit jaar natuurlijk 😊 gekeken welke namen dat jaar trendy zouden worden. Toen zagen we dat er eigenlijk weinig veranderingen waren. Het is al een aantal jaar zo dat dezelfde namen in de top 3 staan. Bij meisjes zijn dat: Julia, Emma, Tess en Sophie en bij de jongens: Noah, Sem, Levi en Lucas.

De echte trends van 2019 waren bij de meisjes namen die eindigden op ‘lou’ zoals: Milou, Philou en Jalou. Bij jongens waren het namen met combinaties van ‘ai’ of ‘ay’ zoals: Aidan, Jaylen en Djayden.

Dit zijn de trends voor 2020

Maar we zijn nu in het jaar 2020. Een mooi jaar om een baby in te krijgen. Welke naam willen jullie je kindje meegeven? In 2020 blijven vooral de korte, stoere babynamen heel erg populair. Zowel voor jongens als meisjes. Namen met maar 3 of 4 letters zijn heel trendy.

De trends bij jongens is nog hetzelfde als vorig jaar. Veel combinaties met ‘ai’ of ‘ay’, zoals Kai, Jaylano en Jay.  Bij meisjes zijn namen die eindigen op de letter – a populair, denk hierbij aan Nina, Olivia, Ella en Elena.

Naam met een internationaal tintje

Internationale en dan vooral Engelse namen zijn al een aantal jaren heel erg populair. Ook in 2020 zien we deze trend. Bij jongens zijn het vooral de Engelse namen die het goed doen zoals: Jack, James en Dean. Bij de meisjes is het internationaler, denk hierbij aan: Yara, Cloë, Liv en Mila.

De betekenis van een naam

Veel namen die we kennen komen voor in de Bijbel. Deze Bijbelse namen zien we ook in 2020 veel terug. Namen zoals Adam, Thomas, Benjamin, Eva en Sara zijn altijd heel erg in trek en staan ieder jaar wel in de top 20. Dit komt vooral omdat de betekenis van deze namen heel erg mooi is. De betekenis van de naam van je kindje is dit jaar heel belangrijk. Zoek een naam met een mooie herkomst en vooral betekenis.

Dubbele namen zijn weer populair

Als laatste trend zien we de dubbele namen weer een opmars maken. Dit is een tijdlang weg geweest omdat mensen het te veel gedoe vonden zo’n dubbele naam. Maar nu met de trend van korte en internationale namen zie je ook de dubbele namen weer terug komen. Twee korte, krachtige namen doen het goed zoals: Britt-Mae, Anne-Sophie en Nova-Jade voor meisjes. Bij jongens worden samengestelde namen minder vaak gebruikt, maar denk hierbij aan: Jay-Dean, Jean-Louis of Levi-Jay.

Welke naam jullie je kindje ook geven, het is altijd een mooie naam die perfect past. Jullie geven het kindje een naam met liefde en dat is het allerbelangrijkste. Veel succes met het maken van deze belangrijke keuze.

Veel liefs van de meiden van Excellent

Wat heeft een kraamverzorgster nodig?

Wat hebben wij als kraamverzorgster nodig? Dat is een vraag die we vaak te horen krijgen bij het intake gesprek of tijdens de kraamweek. Dat vertellen we je graag. Het antwoord is vrij simpel: we hebben eigenlijk niet zo heel veel nodig. De belangrijkste spullen die nodig zijn voor je baby vind je op de uitzetlijst. Wanneer dit allemaal aanwezig is dan kunnen wij goed voor je baby en voor jou zorgen en dat is natuurlijk het aller belangrijkste.

(meer…)

Kraamvisite: hoe, wat, waar en wanneer?

Het is bijna zover, jullie wondertje kondigt zich bijna aan en een hele hoop familie, buren, vrienden en collega’s hebben al een hele zwangerschap met jullie meegeleefd. Logisch dat zij straks willen delen in jullie feestvreugde. Maar hoe pak je dat nou aan; kraamvisite?

(meer…)

Kersverse ouders waarderen ons met een 9,5!

Tjonge jonge! Wat zijn wij trots! Onze kersverse ouders waarderen de kraamzorg van Kraamzorg met gemiddeld een 9,5!!! Hoe fijn is dat? Alle mama’s en papa’s ontzettend bedankt voor jullie lieve woorden en waardering. Dat wij mogen delen in jullie geluk is één ding, maar dat jullie ons zo blij maken…

(meer…)

De vrijheid om te kiezen

In Nederland bestaat het recht op keuzevrijheid van kraamzorg. Dit betekent dat jullie, nu jullie een kleintje verwachten, zelf mogen kiezen waar en hoe jullie willen bevallen en wie je daarbij begeleidt. Natuurlijk is het hierbij belangrijk om te weten dat deze keuze natuurlijk gemaakt moet worden met het beste voor moeder en kind als 1e prioriteit. Dat wil zeggen dat de keuze geen van beiden in gevaar mag brengen.

(meer…)

We staan op de kraammarkt, kom jij ook?

Zaterdag 25 mei zijn wij, de meiden van Excellent aanwezig op de Kraammarkt voor zwangeren en jonge gezinnen in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Op deze informatiemarkt staan meer dan 50 kraampjes met kinderkleding, speelgoed, (kraam)cadeautjes, geboortekaartjes en informatie over kraamzorg (WIJ! YAY!) en kinderopvang. Kortom, alles wat je wilt weten en nodig hebt als je zwanger bent, wilt worden of een net een kleintje hebt gekregen.

(meer…)

Wat een welkome verrassing!

Wie vindt het nu niet leuk om cadeautjes te ontvangen? Precies! Iedereen toch? Daarom heten wij elke nieuwe aanmelding bij Kraamzorg Excellent welkom met een leuk welkomstpakket. Behalve de belangrijke informatie die jij nodig hebt om je voor te bereiden op de bevalling en kraamperiode, vind je hierin ook een paar leuke cadeautjes van onze partners:

(meer…)

Help, hoe kies ik een babynaam?

Ja, dat is een goede vraag. Eigenlijk kunnen wij je alleen maar inspireren, het kiezen zul je toch echt zelf moeten doen. Beetje gemeen van ons natuurlijk, maar een babynaam is heel persoonlijk en echt iets van jullie samen. Wel kunnen we jullie natuurlijk een beetje op weg helpen met dit blog met daarin wat tips en trends.

(meer…)

Een goed begin van jouw zwangerschap!

De meiden van Kraamzorg Excellent zorgen voor een goed begin van jouw zwangerschap! Schrijf je bij ons in voor kraamzorg en ontvang een cadeaubon t.w.v. € 25,-, van Ikke & Mama te Purmerend.

Bij deze winkel op Padjedijk 9 vind je een uitgebreide collectie kleding voor tijdens je zwangerschap maar ook voor de kids. Elke week nieuwe collecties en alles van goede kwaliteit.

De cadeaubon ontvang je in ons kennismakingspakket.