Kraamvisite: hoe, wat, waar en wanneer?

Het is bijna zover, jullie wondertje kondigt zich bijna aan en een hele hoop familie, buren, vrienden en collega’s hebben al een hele zwangerschap met jullie meegeleefd. Logisch dat zij straks willen delen in jullie feestvreugde. Maar hoe pak je dat nou aan; kraamvisite?


Jullie gezondheid is het allerbelangrijkste


Het allerbelangrijkste is de gezondheid van jou en jullie kindje. Daarvoor zijn wij als meiden van Excellent om jullie in de kraamzorgperiode in de gaten te houden en te helpen. De eerste 24 uur in het bijzonder zijn jullie nog erg vermoeid en dat is ook logisch: een bevalling is niet niks. Veel mensen begrijpen dit en zullen niet gelijk op de stoep staan. Beperk het bezoek die eerste dag tot voornamelijk naaste familie en hou de bezoekjes kort. Zo krijgen jullie de kans om ook wat te rusten en te herstellen.


Geboortekaartje


Het geboortekaartje wordt door velen als de “officiële” uitnodiging gezien. Hierop heb je de kans om wat duidelijke regels voor het kraambezoek te vermelden. Bezoekuren zijn niet vreemd, iedereen begrijpt dat moeder en kind hun rust nodig hebben. Het vermelden van een telefoonnummer om het bezoek te plannen is ook niet gek. Heel handig voor jou, want zo kun je het bezoek netjes verspreid laten verlopen en weet je vooraf waar je aan toe bent. Een uniek geboortekaartje laten ontwerpen? Kijk dan eens bij Iloon tekeningen en kaartjes.


Liever een kraamfeest?


Een kraamfeest wordt steeds vaker gekozen als een oplossing om in een middag veel kraamvisite kennis te laten maken met de nieuwe aanwinst in de familie. Vooral handig als jullie heel veel bezoek verwachten. Hiermee beperk je de hoeveelheid bezoek aan huis maar neem je ook wel weer een stukje plezier van dat bezoek weg. De kraamperiode is iets magisch en bezoek aan huis hoort daar toch wel een beetje bij, vinden wij. Jullie zijn hartstikke trots op jullie zoon of dochter en dat wil je graag delen.


Excellente tips op een rijtje


Omdat wij inmiddels al honderden kraamperiodes meegemaakt hebben, weten we wel een beetje wat de meest voorkomende situaties zijn. Een aantal handige (zeg maar “excellente” ?) tips:

  • De eerste dag is zwaar, beperk het bezoek tot een minimum zodat je goed kunt bijkomen.
  • Zorg voor voldoende rust in de dag op vaste momenten: het aangeven van “bezoekuren” is helemaal niet vreemd en geeft jullie tijd om even bij te komen.
  • Je kunt best vragen op het geboortekaartje of bezoek wil bellen of appen om te laten weten wanneer mensen langskomen; zo voorkom je al teveel bezoek tegelijk.
  • Wij zijn er voor jou en je kindje; dat betekent ook op een subtiele manier bezoek duidelijk maken dat het tijd is als jij je even niet zo lekker voelt of jullie rust nodig hebben.
  • De kraamtijd is er om te genieten, laat je door niemand iets verplichten.

Dit is een mooie tijd voor jullie gezinnetje en het is voorbij voor je weet. Geniet er dus volop van.

Veel liefs van de meiden van Excellent

P.S. Om de feestvreugde te vergroten krijgen jullie bij Kraamzorg Excellent tijdens de eerste kraamweek deze leuke kraampaal cadeau. De kraampaal wordt verzorgd door Inside Out Creations en kun je, als je dat wil, na die eerste week ook langer huren.