Wat heeft een kraamverzorgster nodig?

Wat hebben wij als kraamverzorgster nodig? Dat is een vraag die we vaak te horen krijgen bij het intake gesprek of tijdens de kraamweek. Dat vertellen we je graag. Het antwoord is vrij simpel: we hebben eigenlijk niet zo heel veel nodig. De belangrijkste spullen die nodig zijn voor je baby vind je op de uitzetlijst. Wanneer dit allemaal aanwezig is dan kunnen wij goed voor je baby en voor jou zorgen en dat is natuurlijk het aller belangrijkste.

Het kraampakket

In het kraampakket zitten de belangrijkste spullen die nodig zijn voor de verzorging van je baby voor-, tijdens- en na de bevalling. Een deel hiervan gebruiken wij dus ook in de kraamweek. Denk hierbij aan de alcohol voor het ontsmetten van de handen en instrumenten, kompressen en de handzeep.

Een kraampakket is echt onmisbaar. Deze kun je aanvragen bij je zorgverzekering.

Meten is weten

Daarbij is een thermometer zeer belangrijk voor het opnemen van de temperatuur van je baby, maar ook die van jezelf. Tijdens de kraamweek verrichten wij diverse controles om jullie in top conditie te houden. De hoogte van de temperatuur is er daar één van. Wanneer jij of je baby verhoging krijgen is er iets aan de hand en daarom moet dat goed in de gaten worden gehouden.

Naast de temperatuur houden we het gewicht van je kindje goed in de gaten. Dit doen we met een speciale weegschaal. Deze hebben we altijd bij ons. Er zijn meerdere weegmomenten tijdens de kraamweek zodat we de groei van je baby goed kunnen bij houden.

Al deze gegevens worden door ons genoteerd in een speciaal boekje. Dit boekje kun je tijdens de kraamweek raadplegen voor extra informatie en is daarna heel leuk om te bewaren voor later. Zodat je nog eens terug kunt lezen hoe deze bijzondere week is verlopen.

Wil je meer weten over onze werkzaamheden in de kraamweek? Lees dan hier verder.

Veel liefs van de meiden van Excellent