Dit zijn dé babynamen trends van 2020

Hoera, jullie zijn zwanger! Gelijk komt een van de moeilijkste beslissingen die jullie tijdens die 9 maanden moeten nemen in je hoofd op: DE NAAM. Hoe gaan jullie je kindje noemen. Dat is natuurlijk een moeilijke beslissing want hij of zij zit er de rest van zijn of haar leven aan vast. Daarom hebben wij even de babynamen trends van 2020 voor jullie op een rijtje gezet.

Dit waren de trends van 2019

Eerst even terug denken aan de trends van 2019. Begin 2019 werd er net als dit jaar natuurlijk ? gekeken welke namen dat jaar trendy zouden worden. Toen zagen we dat er eigenlijk weinig veranderingen waren. Het is al een aantal jaar zo dat dezelfde namen in de top 3 staan. Bij meisjes zijn dat: Julia, Emma, Tess en Sophie en bij de jongens: Noah, Sem, Levi en Lucas.

De echte trends van 2019 waren bij de meisjes namen die eindigden op ‘lou’ zoals: Milou, Philou en Jalou. Bij jongens waren het namen met combinaties van ‘ai’ of ‘ay’ zoals: Aidan, Jaylen en Djayden.

Dit zijn de trends voor 2020

Maar we zijn nu in het jaar 2020. Een mooi jaar om een baby in te krijgen. Welke naam willen jullie je kindje meegeven? In 2020 blijven vooral de korte, stoere babynamen heel erg populair. Zowel voor jongens als meisjes. Namen met maar 3 of 4 letters zijn heel trendy.

De trends bij jongens is nog hetzelfde als vorig jaar. Veel combinaties met ‘ai’ of ‘ay’, zoals Kai, Jaylano en Jay.  Bij meisjes zijn namen die eindigen op de letter – a populair, denk hierbij aan Nina, Olivia, Ella en Elena.

Naam met een internationaal tintje

Internationale en dan vooral Engelse namen zijn al een aantal jaren heel erg populair. Ook in 2020 zien we deze trend. Bij jongens zijn het vooral de Engelse namen die het goed doen zoals: Jack, James en Dean. Bij de meisjes is het internationaler, denk hierbij aan: Yara, Cloë, Liv en Mila.

De betekenis van een naam

Veel namen die we kennen komen voor in de Bijbel. Deze Bijbelse namen zien we ook in 2020 veel terug. Namen zoals Adam, Thomas, Benjamin, Eva en Sara zijn altijd heel erg in trek en staan ieder jaar wel in de top 20. Dit komt vooral omdat de betekenis van deze namen heel erg mooi is. De betekenis van de naam van je kindje is dit jaar heel belangrijk. Zoek een naam met een mooie herkomst en vooral betekenis.

Dubbele namen zijn weer populair

Als laatste trend zien we de dubbele namen weer een opmars maken. Dit is een tijdlang weg geweest omdat mensen het te veel gedoe vonden zo’n dubbele naam. Maar nu met de trend van korte en internationale namen zie je ook de dubbele namen weer terug komen. Twee korte, krachtige namen doen het goed zoals: Britt-Mae, Anne-Sophie en Nova-Jade voor meisjes. Bij jongens worden samengestelde namen minder vaak gebruikt, maar denk hierbij aan: Jay-Dean, Jean-Louis of Levi-Jay.

Welke naam jullie je kindje ook geven, het is altijd een mooie naam die perfect past. Jullie geven het kindje een naam met liefde en dat is het allerbelangrijkste. Veel succes met het maken van deze belangrijke keuze.

Veel liefs van de meiden van Excellent