Hoe wij omgaan met het coronavirus

Wij kunnen ons voorstellen dat jullie nu best wel wat vragen hebben over het coronavirus en welke impact dit heeft op de kraamtijd. Lees hier meer over de maatregelen die wij nemen en wat je zelf kunt doen.

Neem de adviezen serieus; voor jezelf en een ander

Allereerst willen wij benadrukken dat alle adviezen van de RIVM en GGD uiteraard opgevolgd moeten worden. Dus:

  • Handen uitgebreid en goed wassen;
  • Geen handen schudden;
  • Hoesten en niezen in de elleboog;
  • Al bij lichte griepverschijnselen als snotteren, hoesten en keelpijn thuisblijven en contact met anderen vermijden;

Niet alleen belangrijk voor jezelf maar vooral ook voor een ander. Voorkom dat je anderen in je omgeving opzadelt met een mogelijke kans van besmetting.

Wat doen wij?

Wijzelf nemen deze adviezen uiteraard zeer ter harte en zorgen er bovendien voor dat wij als kraamverzorgenden ook in ons privéleven mogelijk risicovolle situaties vermijden. Alles om de zorg voor onze kersverse ouders en hun kindjes zo goed mogelijk te laten verlopen. Wanneer de situatie wijzigt met betrekking tot de adviezen en omgangsregels zullen wij deze vanzelfsprekend ook opvolgen en inpassen in onze werkwijze.

Intakegesprekken voeren wij in deze tijd telefonisch om onze contacten voor nu even te beperken tot onze cliënten die in de kraamtijd verkeren. Wij hopen dat jullie daar begrip voor hebben.

Wat te doen tijdens de kraamtijd?

Wij adviseren je om te proberen de kraamvisite zoveel mogelijk uit te stellen. Best moeilijk na de geboorte van jullie nieuwe aanwinst maar veiligheid voor alles. Vergeet niet dat een bevalling behoorlijk veeleisend is voor de nieuwe moeder en dat veel bezoek in deze situatie mogelijk niet verstandig is. Plus, jullie beslissen zelf wat jullie wel of niet willen.

Voor de kraamvisite zelf; natuurlijk willen jullie in de feestvreugde delen maar probeer je bezoek uit te stellen en overleg met de nieuwe ouders of bezoek op dit moment wenselijk is. De gezondheid van moeder en baby gaan voor alles.

Heb je nog meer vragen, dan staan we uiteraard voor je klaar.

Veel liefs van de meiden van Excellent