Zwanger en wat nu?

Gefeliciteerd, jullie zijn zwanger. Voor sommigen een wens die al lang gekoesterd werd, voor anderen een beetje een verrassing. Maar één ding staat vast, er gaat de komende tijd een hoop veranderen in jullie leven.

Niet om jullie af te schrikken, maar er zijn behoorlijk wat dingen te regelen. Daar zijn jullie je vast al van bewust, anders lazen jullie deze blog niet op de website van een kraamzorgorganisatie, nietwaar?

Jullie zijn vast benieuwd wat een kraamverzorgende nu precies doet, wat kraamhulp allemaal inhoudt en misschien wel wat dat dan allemaal kost. Gelukkig ben je daarvoor aan het juiste adres. Wij, de meiden van Excellent, helpen en begeleiden jullie in elke fase van jullie zwangerschap.

Wat moeten wij allemaal regelen nu we zwanger zijn?

Een heleboel, maar gelukkig heb je een aantal maanden om je uitgebreid voor te bereiden op de komst van jullie kleintje. Wij hebben een handige checklist voorbereid met de belangrijke zaken die je alvast kunt regelen. Deze vind je hier.

Wat kunnen wij verwachten van “kraamhulp”?

Wij zijn er voor jullie in de eerste dagen na de geboorte van jullie nieuwe aanwinst. Elke dag helpen wij jullie “wennen” aan het ouderschap, zorgen wij voor moeder, kind en het verdere gezin en bereiden we jullie voor op de tijd dat jullie het echt allemaal zelf mogen doen. Lees hier meer over wat een kraamverzorgende precies doet.

Wat kost kraamzorg nu precies?

Kraamzorg wordt vergoed onder het basispakket van de zorgverzekering, met uitzondering van een eigen bijdrage. Deze bedraagt in 2019 €4,40 per uur. In sommige aanvullende pakketten worden nog extra zaken en diensten vergoed, maar dit verschilt per zorgverzekering. Voor meer info lees je hier over de kosten voor kraamzorg. Ons belangrijkste advies? Check je verzekeringspolis voor de meest actuele informatie.

Wil je meer weten? Neem dan contact  op of schrijf je gelijk in bij Kraamzorg Excellent. Wij staan voor jullie klaar tijdens deze leuke en spannende tijd.

Veel liefs van de meiden van Excellent