Wat kan ik verwachten tijdens mijn zwangerschap?

Wat gebeurt er in het 1e trimester van mijn zwangerschap?

Joepie! Jullie zijn zwanger! Meestal kom je hier in het 1e trimester achter en kunnen jullie al even aan het idee wennen voordat jullie de buitenwereld vertellen dat jullie in verwachting zijn. De embryo groeit rustig uit tot foetus met werkende vitale organen en ook botten en kraakbeen worden aangemaakt.

Bij jezelf merk je in eerste instantie misschien niet veel, maar al snel kunnen zwangerschapskwaaltjes zich voordoen; vermoeidheid, ochtendmisselijkheid om er maar een paar te noemen. Jouw hormoonhuishouding verandert en je lichaam moet hier even aan wennen. De kwaaltjes zakken vlak na het einde van het eerste trimester (voorlopig) wat af, al is dat voor iedereen verschillend. Je komt misschien al wat aan en aan het einde van het 1e trimester kan het zijn dat jouw kleding misschien niet even goed meer past. Wel leuk en spannend: de 12-weken echo!

Wat gebeurt er in het 2e trimester van mijn zwangerschap?

In het tweede trimester hebben wij voor het eerst contact! Jullie ontvangen van ons een kennismakingspakket ?. Jullie baby groeit ondertussen flink door, je zult merken dat je de baby kunt voelen bewegen. De baby wordt zich ook bewust van jullie, in dit trimester worden de zintuigen ontwikkeld en gaat hij of zij jullie stemmen horen en herkennen. Spannend toch?

Wat ook spannend (en leuk) is, is het vertellen aan iedereen dat jullie zwanger zijn. Veel vrouwen ervaren het tweede trimester als de “genietfase”. De kwaaltjes nemen over het algemeen wat af (ze zijn niet weg, maar voor iedereen anders), iedereen weet dat je zwanger bent en anders mag je het blijde nieuws brengen en aan het einde van dit trimester zul je merken dat je al een echte zwangerschapsbuik hebt. Nu wordt het echt!

Wat gebeurt er in het 3e en laatste trimester van mijn zwangerschap?

Ja, de laatste loodjes wegen het zwaarst. De baby groeit vooral in gewicht nog een flink stuk bij en dat ga je merken. De ruimte voor de baby in jouw lichaam wordt beperkter dus hij of zij neemt een prettige houding aan. Prettig voor de baby, maar niet altijd voor mama.

Jouw buik wordt nu wel erg groot en je kunt van veraf zien dat jij zwanger bent. De kwaaltjes uit het eerste trimester kunnen terugkeren (!) en het lichamelijk ongemak neemt toe. Je leeft echt toe naar de bevalling. Maak je geen zorgen, dit ervaren bijna alle moeders-in-spé. Leuk is dat wij tijdens dit 3e trimester meer contact hebben. We komen bij jullie thuis voor een intakegesprek en hebben tussen de 36e en 38e week van de zwangerschap telefonisch contact. Alles ter voorbereiding op de komst van jullie kleintje.

En dan na de bevalling?

Dan zijn wij er, de meiden van Excellent. Niet allemaal tegelijk, maar een van ons staat 8 dagen lang ter jullie beschikking met excellente zorg, excellente hulp en excellent contact. Schrijf je nu in voor de excellente kraamzorg van Kraamzorg Excellent.

Veel liefs van de meiden van Excellent.